close up 5 : kek perkahwinan & kek hantaran


salam semua...
sorry dah lame tah update. sindrom malas melanda aku. lagi2 aku ada dua blog. ( alasan bila malas )
ini adalah rupa cup cake aku yang santik.
kek yang aku tempah xdela tinggi melangit cukup etingkat sahaja. 
kek coklat untuk yang atas dan cupcake vanila.
macam mana nak deco?
aku letak gelas kat bawah tu supaya nampak tinggi. then aku aturkan cupcake tu.
meja betawi ni ada kat dalam bilik, bawa keluar semaja majlis potong kek sebab masa g survey cari meja cake kat kedai aku beli meja betawi ni meja tu kecik sangat. ibu pula suka kayu jati je. xboleh buat apa sebab dia yang nak sponsor meja tu.
so inilah rupanya kek aku tu....sedap weh..xrugi aku tempah. nak tua aku tempah kat mana?
sila baca entry ni sampai habis.


syedapnya kek ni. nak makan lagi lar.....





majlis potong kek kat depan pelamin je. hehehe



ini pula cupcake untuk hantaran. awat warna lari tema? ha..aje je..nak bagi mencampak skit. sebab kotak dah putih kan. hehehe suka sangat. puas hati dengan kek.

kat mana tempah kek?
bagi bakal pengantin kat kelantan....kamu boleh tempah kek disini. tukang kek tu namanya linda. sangat peramah.
kamu boleh cuba service dia. terbaik beb...
apa yang aku buat..aku bagi design siap2 untuk enangkan dia. then nanti dia buat ikut tempahan kita. 
aku berurusan seminggu sebelum kahwin. alhamdulillah...linda setuju.

and to linda my wedding baker..thanks a million for wonderful and delicious cake.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

3 kongsi idea:

Syidah said...

yo la..dio tuh xhapdate blog...sbb tu xbukok...

wah...tahniah..
mesti bapak denver lekat kat umah sekarang kan! xtinggal puasa la ni yerk..
bestnya...doakan diriku pun cepat lekat..huhuhu

NIKAZLINDA said...

Tq so Much Aze..siap promote lagi.. tq tq

nikuze said...

syidah : ore update blog hok so lagi lar. aze doa syidah pun cepat2 buleh baby.

linda : hehehe benda kecik je linda... tolong kawan2

Post a Comment